Διεθνή

Η Noble Energy αποχωρεί από την Tamar Petroleum μετά το deal με την Αίγυπτο

Η Noble Energy αποχωρεί από την Tamar Petroleum μετά το deal με την Αίγυπτο

Η πώληση της Noble, ύψους 40 εκατομμυρίων μετοχών της Tamar, στα 15,50 shekels (4,26 δολάρια) η κάθε μία, πραγματοποιήθηκε στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

Η Noble Energy με έδρα το Τέξας πούλησε το μερίδιο της στην ισραηλινή Tamar Petroleum μετά την ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι θα συμβάλει στη χρηματοδότηση μιας συμφωνίας εξαγωγής φυσικού αερίου με την Αίγυπτο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Marker του Ισραήλ.
Η πώληση της Noble, ύψους 40 εκατομμυρίων μετοχών της Tamar, στα 15,50 shekels (4,26 δολάρια) η κάθε μία, πραγματοποιήθηκε στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.
Οι μετοχές της Tamar σημείωσαν αύξηση 2,1% στις 16,39 shekels το μεσημέρι.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Noble, η ισραηλινή Delek Drilling και η Egyptian East Gas Co, ανακοίνωσαν ότι θα αγοράσουν ποσοστό 39% στον αγωγό EMG, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το επόμενο έτος η αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο.
Η αγορά των 518 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιτρέψει την προμήθεια 64 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε διάστημα 10 ετών από τα πεδία του Ισραήλ Tamar και Leviathan.
Οι Delek και Noble, οι οποίοι είναι εταίροι στα πεδία, θα καταβάλουν η κάθε μια 185 εκατομμύρια δολάρια ενώ η Egyptian East Gas Co θα πληρώσει 148 εκατομμύρια δολάρια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης