Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Gazprom): Απαραίτητα για την Ευρώπη τα έργα των TurkStream and Nord Stream 2

tags :
Medvedev (Gazprom): Απαραίτητα για την Ευρώπη τα έργα των TurkStream and Nord Stream 2

Το 2017, η Gazprom εξήγαγε 194,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Απαραίτητα για την Ευρώπη τα έργα αγωγών φυσικού αερίου TurkStream και Nord Stream 2, με αφορμή τη συνεχή ζήτηση φυσικού αερίου, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom, Alexander Medvedev.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας, ο Medvedev υπογράμμισε ότι: «Η Ευρώπη θα χρειαστεί 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έως το 2025 και 80 δισ. κυβικά μέτρα μέχρι το 2030», προσθέτοντας ότι: «Σύμφωνα με ορισμένους ανθρώπους της αγοράς, η εκτίμηση αυτή είναι χαμηλή. Η ανάγκη της Ευρώπης για φυσικό αέριο μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως στο μέλλον».

Ο Medvedev σημείωσε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο αποδεικνύει τη σημασία των νέων δρομολογίων αερίου και πρόσθεσε: «Όπως η Gazprom, θα φέρουμε νέο ρεκόρ στην Ευρώπη φέτος με περίπου 204,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εξαγωγής φυσικού αερίου».

Το 2017, η Gazprom εξήγαγε 194,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός TurkStream σχεδιάζει να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη από τη Ρωσία.

Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναμένεται να κοστίσει περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μεταφορά 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας μετά την έναρξη λειτουργίας του στις αρχές του 2020.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης