Διεθνή

Tesla: Παράδοση 83.500 οχημάτων το γ' τρίμηνο του 2018 - Πως θα βελτιώσει την παρουσία της στην Κίνα

Tesla: Παράδοση 83.500 οχημάτων το γ' τρίμηνο του 2018 - Πως θα βελτιώσει την παρουσία της στην Κίνα

Σημαντικά μειονεκτήματα για τη Tesla μεταξύ τιμολογίων και κόστου μεταφοράς στη Κίνα

83.500 οχήματα παρέδωσε η Tesla κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2018 ή περισσότερο από 80% σε σύγκριση με τις πωλήσεις που έκανε το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το cnbc.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι o στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν παραγωγή 50.000-55.000 Μodel 3 sedan κατά τη διάρκεια των τριών μηνών.

«Με την σταθεροποίηση της παραγωγής, η παράδοση και η εξερχόμενη εφοδιαστική των οχημάτων ήταν οι κύριες προκλήσεις μας» κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. "Κάναμε πολλές βελτιώσεις σε αυτές τις διεργασίες καθ 'όλη τη διάρκεια του τριμήνου και σχεδιάζουμε να κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις στο τέταρτο τρίμηνο».

Επιπλέον, η Tesla υπογράμμισε ότι: «κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις παραδόσεις του μοντέλου S και X, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας».

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος μεταφοράς των οχημάτων και τα τιμολόγια των εισαγωγών, η Tesla λειτουργεί σήμερα σε μειονεκτική θέση από 55% έως 60% σε σχέση με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο που παράγεται τοπικά στην Κίνα», δήλωσε η εταιρεία" .Αυτό δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων».

Μάλιστα, η Tesla δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ορισμένα μειονεκτήματα στην Κίνα, όπως η έλλειψη κινήτρων για μετρητά που διατίθενται στους ντόπιους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, η Tesla λειτουργεί σε ένα περιβάλλον με μειονεκτική θέση κόστους 55-60%.

Για αυτό τον λόγο επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατασκευή εργοστασίου στη Σαγκάη προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η εταιρεία θα είναι κερδοφόρα το γ' τρίμηνο του έτους.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης