Διεθνή

Το Ανατολικό Τιμόρ αγοράζει το μερίδιο της ConocoPhillips στο πεδίο του φυσικού αερίου Sunrise

Το Ανατολικό Τιμόρ αγοράζει το μερίδιο της ConocoPhillips στο πεδίο του φυσικού αερίου Sunrise

Η τελική συμφωνία υπεγράφη στο Μπαλί την περασμένη Παρασκευή

Το Ανατολικό Τιμόρ υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής της ConocoPhillips στον τομέα του φυσικού αερίου Greater Sunrise στη νότια ακτή της χώρας για 350 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Οικονομική Αναθεώρηση τη Δευτέρα 1/10/2018.
Μια αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου του Ανατολικού Τιμόρ Xanana Gusmao και του προτεινόμενου νέου υπουργού πετρελαίου Alfredo Pires υπέγραψαν τελική συμφωνία στο Μπαλί την περασμένη Παρασκευή με τον Πρόεδρο της ConocoPhillips, στην Δυτική Αυστραλία Chris Wilson σύμφωνα με το Reuters.
Η ConocoPhillips δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την πώληση του μεριδίου της κατά 30% στο Greater Sunrise και η πρεσβεία του Ανατολικού Τιμόρ στην Αυστραλία δεν απάντησε  σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
"Ενώ γνωρίζουμε ανεπίσημες εκθέσεις, η Joint Venture Sunrise δεν έχει προσεγγιστεί επισήμως από το Timor  ή την ConocoPhillips για το θέμα αυτό", δήλωσε ο υπουργός Woodside Petroleum της Αυστραλίας και ο 33% μέτοχος της Greater Sunrise σε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης