Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μega» deal Shell και των εταίρων της για πρόσβαση LNG του Καναδά στην αγορά της Ασίας

tags :
«Μega» deal Shell και των εταίρων της για πρόσβαση LNG του Καναδά στην αγορά της Ασίας

Το έργο σύμφωνα με το Bloomberg, αποτελεί ορόσημο για τον Καναδά και τη βιομηχανία του φυσικού αερίου

Επενδύσεις σε έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στον δυτικό Καναδά, συμφώνησαν η Shell και οι τέσσερις εταίροι της.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο είδος του που θα εξαλείψει την απόσταση προς την Ασία για το φυσικό αέριο της Β. Αμερικής.

Η LNG Canada - η οποία αποτελείται από την Shell, την Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας, τη Mitsubishi Corp., την PetroChina Co. και την Korea Gas Corp. - πρόκειται να ανακοινώσει την τελική επενδυτική απόφαση για το έργο των 23,7 δισεκατομμυρίων λιρών, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Ο ακριβής χρόνος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Η PetroChina και η Korea Gas ανακοίνωσαν εγκρίσεις για το μερίδιό τους στην επένδυση την Παρασκευή. Οι άλλοι εταίροι αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το έργο σύμφωνα με το Bloomberg, αποτελεί ορόσημο για τον Καναδά και τη βιομηχανία του φυσικού αερίου. Το LNG Canada, αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής του κόσμου, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύμα επενδύσεων για μεγάλα έργα εξαγωγής φυσικού αερίου ύστερα από μια τριετή παύση που αναγκάστηκε από την παγκόσμια προσφορά γλουτών. Το LNG Canada θα είναι σε θέση να στείλει φορτία από Kitimat, Βρετανική Κολομβία στο Τόκιο σε περίπου οκτώ ημέρες έναντι 20 ημερών από τον Κόλπο των ΗΠΑ.

Το LNG Canada υπόσχεται καλύτερες τιμές για τη χώρα, των οποίων οι εξαγωγές ενέργειας πωλούνται σχεδόν αποκλειστικά στις ΗΠΑ σε μειωμένες τιμές λόγω έλλειψης παράκτιας εγκατάστασης. Επίσης, βοηθά στην επιβεβαίωση του επενδυτικού κλίματος του Καναδά, που χτυπήθηκε από την επεκταθείσα επέκταση του αγωγού πετρελαίου Trans Mountain, που πωλήθηκε από την Kinder Morgan Inc. στην κυβέρνηση για C $ 4,5 δισεκατομμύρια, πριν την ακύρωσή της από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης