Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόλυση 400 εργαζομένων προχωρά η Vestas - Το σκεπτικό της απόφασης

Σε απόλυση 400 εργαζομένων προχωρά η Vestas - Το σκεπτικό της απόφασης

Οι ομαδικές απολύσεις θα εξοικονομήσουν 30 εκατ. ευρώ στην εταιρεία από το 2019

Η Vestas της Δανίας σκοπεύει να απολύσει περίπου 400 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον παγκόσμιο οργανισμό, ενώ περίπου το 75% βρίσκεται στις αγορές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα (28/9).

Η Vestas δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανερχόταν στις 24.300 από τις 30 Ιουνίου.

Η νομική διαδικασία για ομαδικές απολύσεις θα αρχίσει τώρα και θα γίνεται σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις», ανέφερε το δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι οι οργανωτικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση περίπου € 30 εκατ. από το 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas και ο Πρόεδρος Anders Runevad υπογράμμισαν ότι η απόφαση δεν ήταν εύκολη αλλά αναγκαία.

«Είναι πάντα δύσκολο να αφήσουμε καλούς, εργατικούς συνεργάτες να φεύγουν, αλλά με το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της αγοράς να αναμένεται να είναι εκτός Ευρώπης, το παγκόσμιο αποτύπωμα μας πρέπει να αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της αγοράς που βλέπουμε για να κατανοήσουμε αυτές τις ευκαιρίες ανάπτυξης» σημείωσε.

«Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Vestas εξακολουθεί να διαχειρίζεται προοδευτικά τη βάση κόστους και να εξασφαλίζει μια ευέλικτη οργάνωση που μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύουμε σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και στις αγορές όπου μπορούμε να καταγράψουμε τη μελλοντική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης