Διεθνή

Η Saudi Aramco αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου από δύο πεδία

tags :
Η Saudi Aramco αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου από δύο πεδία

Αύξηση της παραγωγής καταά 550.00 βαρέλια ημερησίως το τέταρτο τρίμηνο

Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 550.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στο τέταρτο τρίμηνο από δύο πεδία - Khurais και Manifa  σύμφωνα με το Reuters.
Η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας από τον τομέα Khurais, ο οποίος παράγει ελαφρά ακατέργαστο αργό πετρέλαιο, θα προσθέσει περίπου 250.000-300.000 βαρέλια ημερησίως, ενισχύοντας το δυναμικό του πεδίου σε 1,5 εκατομμύρια μονάδες βάσης.
Η επανέναρξη της παραγωγής από τον πελώριο τομέα Manifa, μετά την επίλυση ορισμένων ζητημάτων συντήρησης, θα προσθέσει άλλα 300.000 bpd στην παραγωγική ικανότητα της Aramco.
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, είναι ο μόνος σημαντικός παραγωγός με ικανότητα πετρελαίου περίπου 12 εκατομμυρίων bpd. Η πρόσθετη αύξηση δεν θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της Aramco πάνω από τα τρέχοντα 12 εκατομμύρια bpd.
Αυτό όμως θα έδινε στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία για να ενισχύσει τον εφοδιασμό και να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα παραγωγής νωρίτερα από πριν.
Η Σαουδική Αραβία αντλεί σήμερα περίπου 10,5 εκατομμύρια bpd και θα προσθέσει επιπλέον πετρέλαιο στην αγορά κατά τους επόμενους δύο μήνες για να αντισταθμίσει την πτώση της ιρανικής παραγωγής.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falihδήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παραγωγή από το Manifa θα επιστρέψει στα 900.000 bpd σύντομα μετά την επίλυση ενός προβλήματος αγωγών το οποίο έχει προκαλέσει μείωση της παραγωγής τους τελευταίους μήνες.
Το έργο επέκτασης του Khurais είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσει την πλεονάζουσα παραγωγική της ικανότητα και να συμβάλει στη μείωση της πίεσης στους γηράσκοντες τομείς, και θεωρείται ως ένα κρίσιμο «μαξιλάρι» που μπορεί να εξισορροπήσει την αγορά σε περιόδους υπερπροσφοράς ή έλλειψης.
Η πλεονάζουσα χωρητικότητα είναι το εργαλείο του βασιλείου για να του επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή αρκετά γρήγορα σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής παροχής ή να ελέγξει τις τιμές του πετρελαίου.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης