Διεθνή

Αύξηση κατά 1,7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία τον Ιούλιο

Αύξηση κατά 1,7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία τον Ιούλιο

Η κατανάλωση στον βιομηχανικό τομέα είχε το μεγαλύτερο μερίδιο, με 39,4%

Κατά 3,3% αυξήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αποκάλυψε ο ενεργειακός φορέας της χώρας.

Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε περίπου 28,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh), από 28 εκατομμύρια kWh τον Ιούλιο του 2017, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή της Τουρκικής Ενεργειακής Αγοράς (EMRA) στην έκθεση για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο του 2018.

Η Τουρκία παρήγαγε την ηλεκτρική ενέργεια από διάφορους πόρους - 37,4% από φυσικό αέριο, 18,7% από λιθάνθρακα, 16,4% από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 13,6% από λιγνίτη.

Η κατανάλωση στον βιομηχανικό τομέα είχε το μεγαλύτερο μερίδιο, με 39,4%, ακολουθούμενη από τον εμπορικό τομέα με 30,5%. Η οικιστική κατανάλωση κατέγραψε την τρίτη θέση με 20,9%, ενώ ο υπόλοιπος ήταν ο φωτισμός και η γεωργική άρδευση.

Η εγκατεστημένη ισχύς της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 4,4% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση. Οι σταθμοί παραγωγής φυσικού αερίου αποτελούσαν το 31,5%, ενώ το 24,9% προέρχεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και το 11,3% από λιγνιτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης