Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 35 ετών η κατανάλωση άνθρακα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 35 ετών η κατανάλωση άνθρακα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ παρήγαγαν σχεδόν 6% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον άνθρακα το πρώτο εξάμηνο του έτους

H κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ συνεχίζει να μειώνεται, καθώς οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας κλείνουν τις μονάδες άνθρακα υπέρ του φθηνότερου και πιο ευέλικτου φυσικού αερίου και της ηλιακής και αιολικής ενέργεια.
Η κατανάλωση άνθρακα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε σε 298 εκατομμύρια μικρούς τόνους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, από 312 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2017, οριακά κάτω από τα επίπεδα του 2016, και το χαμηλότερο επίπεδο από το 1983.
Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ παρήγαγαν σχεδόν 6% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον άνθρακα το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακόμη και όταν η συνολική παραγωγή αυξήθηκε σχεδόν κατά 5% και η παραγωγή καυσίμων με φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 17%.
Η παραγωγή άνθρακα μειώθηκε κατά 32 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το πρώτο εξάμηνο, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 89 δισεκατομμύρια, η πυρηνική ενέργεια αυξήθηκε κατά 16 δισεκατομμύρια, η ηλιακή αυξήθηκε κατά 7 δισεκατομμύρια και η αιολική αυξήθηκε κατά 15 δισεκατομμύρια.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα μειώθηκε στα 246 gigawatts στα τέλη Ιουνίου 2018, έναντι 262 γιγαβάτ τον Ιούνιο του 2017 και 273 gigawatts τον Ιούνιο του 2016.
Ακόμα 9 gigawatts παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα προβλέπεται να κλείσουν πριν από το τέλος του 2020, και επομένως η κατανάλωση άνθρακα είναι απίθανο να αυξηθεί και πιθανότατα θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης