Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΙΑ: Αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, στα 396 εκατ. βαρέλια

Αύξηση μετά από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή για εποχική συντήρηση, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 25/9/2018 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, στα 396 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 788.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 752.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές μειώθηκαν κατά 495.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει απώλειες 0,8% στα 71,7 δολ. ανά βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης