Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η MHI Vestas εγκαινιάζει την πρώτη ανεμογεννήτρια ισχύος 10 MW στην ιστορία της

tags :
Η MHI Vestas εγκαινιάζει την πρώτη ανεμογεννήτρια ισχύος 10 MW στην ιστορία της

H ανεμογεννήτρια τύπου V164-10.0 MW διατίθεται προς πώληση τώρα και μπορεί να παραδοθεί για εμπορική εγκατάσταση από το 2021

Την πρώτη εμπορική διπλή ψηφιακή ανεμογεννήτρια με εγκατεστημένη ισχύ 10 MW ανακοίνωσε χθες (25/) η Vestas στο περιθώριο μιας εκδήλωσης της Wind Europe για την Αιολική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο.

Χαρακτηριστική η δήλωση του CEO της MHI Vestas, Philippe Kavafyan, «Αυτό που ήταν απρόσιτο πριν έγινε το νέο σημείο αναφοράς».

«Με τα εγκαίνια του V164-10.0 MW σήμερα, η MHI Vestas είναι υπερήφανη που συνεισφέρει αυτό το σημαντικό ορόσημο στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία και μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο σε όλους τους πρωτοπόρους της αιολικής βιομηχανίας που μας οδήγησαν σε αυτό το ιστορικό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας, η οποία είναι κοινή επιχείρηση μεταξύ της Δανίας Vestas και της ιαπωνικής Mitsubishi, το V164-10.0 MW ενσωματώνει ένα ισχυρότερο κιβώτιο ταχυτήτων, μερικές μικρές μηχανικές αναβαθμίσεις και μια μικρή αλλαγή σχεδιασμού για να ενισχύσει τη ροή αέρα και να αυξήσει την ψύξη μετατροπέα.

Τέλος, η ανεμογεννήτρια τύπου V164-10.0 MW διατίθεται προς πώληση τώρα και μπορεί να παραδοθεί για εμπορική εγκατάσταση από το 2021.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης