Διεθνή

Η Vitol σταματά τη συνεργασία με το Ιράν μετά την έναρξη των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

tags :
Η Vitol σταματά τη συνεργασία με το Ιράν μετά την έναρξη των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

"Οι επιχειρήσεις με το Ιράν ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το Ιράν πρέπει να τελειώσει", δήλωσε ο Mike Muller

Η Vitol θα σταματήσει να συνεργάζεται με το Ιράν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν τις κυρώσεις για το πετρελαϊκό εμπόριο της Τεχεράνης από τις 4 Νοεμβρίου, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας την Τρίτη 25/9/2018.
"Οι επιχειρήσεις με το Ιράν ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το Ιράν πρέπει να τελειώσει", δήλωσε ο Mike Muller, ο οποίος διαχειρίζεται την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Vitol, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC) στη Σιγκαπούρη.
"Έχουμε μια μακρόχρονη σχέση με το Ιράν και ανυπομονούμε σαφώς να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το εμπόριο, αλλά προς το παρόν χρειάζεται κανείς ρητές απαλλαγές από τις ΗΠΑ και όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά από την παγκόσμια τραπεζική κοινότητα και από οτιδήποτε άλλο" σημείωσε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι θα επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, για να αναγκάσει τη χώρα να επαναδιαπραγματευθεί συμφωνία που θα περιορίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Οι κυρώσεις ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου με περιορισμούς στην πρόσβαση της χώρας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το Νοέμβριο θα επεκταθεί στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.
Ορισμένοι traders προβλέπουν ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να απομακρύνουν από την αγορά μέχρι 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent αυξήθηκε πάνω από 3% τη Δευτέρα σε τετραετή υψηλότεροστα 80 δολάρια το βαρέλι καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία απέκλεισε οποιαδήποτε άμεση αύξηση της παραγωγής παρά τις εκκλήσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump  για δράση αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης