Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Glencore προχωρεί σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων

tags :
Η Glencore προχωρεί σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων

Το πρόγραμμα επεκτείνεται έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2019

Στην εξαγορά μετοχών αξίας πάνω από 1 δισ. δολαρίων, θα προχωρήσει η Glencore  σύμφωνα με ανακοίνωσή της αυξάνοντας το μέγεθος του υφιστάμενου προγράμματος εξαγοράς που ακολούθησε μετά από κλήτευση από τις αρχές των ΗΠΑ.
Η Glencore είχε ανακοινωώσει τον Ιούλιο ότι θα εξαγοράσει μετοχές ύψους μέχρι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα πρόγραμμα αγορών που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2018. Τώρα επέκτεινε το πρόγραμμα έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2019.
Η μεταλλευτική εταιρεία του Λονδίνου, με χρηματιστηριακή αξία 61 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε σχέδια επαναγοράς μετοχών μετά την κυβερνητική έρευνα στις ΗΠΑ για τη δωροδοκία και διαφθορά  γεγονός που οδήγησε τη μετοχή σε υποχώρηση πάνω από 15% από τις αρχές του 2018.
Οι εταιρείες σε ολόκληρη τη μεταλλευτική βιομηχανία επιστρέφουν χρήματα στους μετόχους τους  λόγω της ανάκαμψης μετά την κρίση  σε ορυχείακαι εμπορευμάτων το 2015-16 και ανταποκρινόμενη στην πίεση των επενδυτών να μην ξοδεύουν μετρητά για την αγορά περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να αποδώσουν.
Η Rio Tinto   ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιστρέψει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετόχους από την πώληση ενεργητικού άνθρακα της Αυστραλίας πέραν των υφιστάμενων προγραμμάτων εξαγοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης