Διεθνή

Ο Rouhani προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμποδίσουν το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο

tags :
Ο Rouhani προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμποδίσουν το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο

Η επιβολή κυρώσεων για να αποτραπεί η πώληση πετρελαίου του Ιράν θα είναι πολύ επικίνδυνη δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, προειδοποίησε τη Δευτέρα  24/9/2018  τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις εχθρικές πολιτικές εναντίον της Τεχεράνης, που εμποδίζουν τις εξαγωγές πετρελαίου ότι  είναι «πολύ επικίνδυνες», αλλά δεν απέκλεισε τις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.
"Η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για να αποτραπεί η πώληση του πετρελαίου μας θα είναι πολύ επικίνδυνη ... Εάν ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θέλει να μιλήσει με το Ιράν, τότε θα πρέπει πρώτα να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία (2015)". δήλωσε ο Rouhani σε συνάντηση με ανταποκριτές ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη.
Ο Rouhani είναι στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Τον Μάιο οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και ανακοίνωσαν κυρώσεις εναντίον του μέλους του ΟΠΕΚ. Η Ουάσινγκτον πιέζει τους συμμάχους να μηδενίσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου ενώ  θα επιβάλει νέο κύκλο κυρώσεων στις πωλήσεις πετρελαίου του Ιράν τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι περισσότερες διεθνείς κυρώσεις κατά της Τεχεράνης άρθηκαν το 2016 με αντάλλαγμα το Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.



www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης