Διεθνή

Το αιολικό πάρκο της Arkona της Equinor ξεκινά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Το αιολικό πάρκο της Arkona της Equinor ξεκινά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Το αιολικό πάρκο θα έχει παραγωγή 385 MW

Το αιολικό πάρκο Arkona της Norve Equinor στο γερμανικό τμήμα της Βαλτικής προσέφερε την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια στο γερμανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το έργο των 385 MW το οποίο εκμεταλλεύεται η E.ON σε συνεργασία με την Equinor, μπορεί όταν ολοκληρωθεί, να παραδώσει ισχύ σε περίπου 400.000 γερμανικά νοικοκυριά.

«Μετά την πρώτη από τις 60 τουρμπίνες που είναι online, θα τεθούν σε λειτουργία και άλλες ανεμογεννήτριες», σημείωσε η εταιρεία.

«Η Arkona είναι το τέταρτο αιολικό πάρκο της Equinor που βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση στην Ευρώπη από το 2012 και συμπληρώνει την παράδοση ενέργειας στη Γερμανία. Είναι μια ακόμη σημαντική συμβολή στην φιλόδοξη στρατηγική της Equinor, όπου η εταιρεία αναπτύσσεται από μια εταιρεία πετρελαίου και αερίου, αξιοποιώντας την εκτεταμένη υπεράκτια εμπειρία μας και πάνω από 40 χρόνια ως έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας στην Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής της νέας ενεργειακής ανάπτυξης της Equinor και πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής της Arkona, Pal Coldevin.

Το έργο Arkona βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Rugen της Γερμανίας.

Το αιολικό πάρκο θα έχει παραγωγή 385 MW και θα παρέχει περίπου 400.000 νοικοκυριά με ανανεώσιμη ενέργεια, με επένδυση 1,2 δις ευρώ. Η Arkona εξοικονομεί μέχρι 1,2 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως σε σύγκριση με συμβατικά παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης