Διεθνή

Savona: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμα και για έξοδο από το ευρώ

Savona: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμα και για έξοδο από το ευρώ

«Θα κάνουμε έναν θαρραλέο προϋπολογισμό, το έλλειμμα δεν αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε ο Salvini

«Μια καλά προετοιμασμένη ηγεσία πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα», δήλωσε ο Savona
Αν και η κυβέρνησή μας είναι δεσμευμένη προς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η Ιταλία θα πρέπει να είναι έτοιμη και για ένα σενάριο εξόδου από το ευρώ, τόνισε σήμερα ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας, Paolo Savona.
«Μια καλά προετοιμασμένη ηγεσία πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα», δήλωσε ο Savona σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της RAI σήμερα (23/9), προσθέτοντας πώς θα πρέπει να αποφασίσει το κοινοβούλιο το τι να κάνει.
Οι εντάσεις στην κυβέρνηση αυξήθηκαν επίσης από την ηχογραφημένη συνομιλία του εκπροσώπου του Ιταλού πρωθυπουργού, Giuseppe Conte, ο οποίος απειλούσε με «εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Οικονομικών, επειδή στελέχη του αντιτάσσονται στην αύξηση των δημοσίων δαπανών ενόψει κατάρτισης του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Ο Rocco Casalino διαμαρτύρεται στη συνομιλία ότι ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria «συμμετέχει» στις προσπάθειες μείωσης των προγραμματισμένων αυξήσεων των δαπανών.
«Δεν είναι αποδεκτό ότι 10 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να βρεθούν», αναφέρει ο Casalino λέγοντας σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εισόδημα του Πολίτη».

Salvini: Θαρραλέος ο προϋπολογισμός μας, απορρίπτω τις συστάσεις της Κεντρικής Τράπεζας

Την ίδια ώρα, απορρίπτει ο επικεφαλής της Lega και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini, τις συστάσεις για δημοσιονομική προσοχή από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.
«Θα κάνουμε έναν θαρραλέο προϋπολογισμό, το έλλειμμα δεν αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε ο Salvini στην εφημερίδα Corriere della Sera σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.
Μια μέρα νωρίτερα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, είχε προειδοποιήσει τη κυβέρνηση για μια αρνητική αντίδραση της αγοράς και έναν «μη βιώσιμο» χρέος, εάν ο προϋπολογισμός του 2019 περιλαμβάνει αυξήσεις δημοσίων δαπανών και σχέδια για διεύρυνση του ελλείμματος.
Ο Salvini δήλωσε ότι αν ο προϋπολογισμός είναι θαρραλέος και θα είναι, «τα επιπλέον δεκαδικά ψηφία για το έλλειμμα δεν θα έχουν σημασία».
Ο ίδιος τόνισε, πως έχει μιλήσει με ξένους επενδυτές.
«Όλοι, και υπογραμμίζω όλα, μου είπαν το ίδιο πράγμα: κάνουμε έναν θαρραλέο, επεκτατικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης