Διεθνή

Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγίας

Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγίας

Μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, εποχή με λιγότερες εξαγωγές φυσικού αερίου, οι παραδόσεις της Νορβηγίας αντιστοιχούσαν σχεδόν στο κανονικό χειμερινό επίπεδο

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγίας έφτασαν σε νέο υψηλό στα 36,8 δισ. bcm το καλοκαίρι και οι ετήσιες παραδόσεις θα φθάσουν στο επίπεδο ρεκόρ που επιτεύχθηκε το 2017, ανακοίνωσε  ο οργανισμός φυσικού αερίου Gassco την Παρασκευή 21/9/2018.
Μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, εποχή με λιγότερες εξαγωγές φυσικού αερίου, οι παραδόσεις της Νορβηγίας αντιστοιχούσαν σχεδόν στο κανονικό χειμερινό επίπεδο, καθώς οι ευρωπαίοι εισαγωγείς χρειάζονταν να ξαναγεμίσουν τις αποθεματοποιημένες αποθήκες φυσικού αερίου που αποστραγγίσθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα του περασμένου έτους.
"Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς πού θα φτάσουμε φέτος, αλλά αναμένουμε μια άλλη καλή απόδοση που θα είναι περίπου ίση με το ρεκόρ του 2017", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gassco Frode Leversund.
Η Gassco μετέφερε 117,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέσω συστημάτων αγωγών από τη Νορβηγία στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη Βρετανία το 2017. Αυτός ήταν ο υψηλότερος όγκος που πωλήθηκε σε 40 χρόνια εξαγωγών φυσικού αερίου στη Νορβηγία.
Οι εξαγωγές προς τη Γερμανία μέσω του τερματικού σταθμού Emden, που τέθηκε σε λειτουργία το 2016, συνέβαλαν σημαντικά στο καλοκαιρινό ρεκόρ, πρόσθεσε ο Gassco.
"Όχι μόνο η ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Νορβηγίας παρέδωσε μεγαλύτερους όγκους από ό, τι πριν, αλλά το σύστημα μεταφορών χειρίστηκε επίσης αυτές τις αυξημένες ποσότητες καλά", δήλωσε ο Leversund.
Αργότερα φέτος, η Νορβηγία θα ανοίξει το νέο της αγωγό για τη μεταφορά περισσότερου φυσικού αερίου από τον τομέα της Aasta Hansteen στη Νορβηγική Θάλασσα, δήλωσε ο Gassco.
"Ως χειριστής τόσο των Polarled όσο και της Nyhamna, αναμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή από πολλούς παίκτες. Οι ισχυρές παραδόσεις μας το καλοκαίρι ενισχύουν αυτήν την πεποίθηση", ανέφερε.
Η Aasta Hansteen αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή αερίου στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Nyhamna της Gassco από τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Equinor νωρίτερα αυτό το έτος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης