Διεθνή

Engie: 250 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν οι διακοπές στα βελγικά πυρηνικά εργοστάσια

tags :
Engie: 250 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν οι διακοπές στα βελγικά πυρηνικά εργοστάσια

Προειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα της εταιρείας 

Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Engie προειδοποίησε την Παρασκευή 21/9/2018 ότι οι εκτεταμένες διακοπές στα βελγικά πυρηνικά εργοστάσια θα οδηγήσουν τα καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα του 2018 στα χαμηλότερα επίπεδα των 2,45 δισ. - 2,65 δισ. ευρώ ($ 2,9 δισ. - $ 3,1 δισεκατομμύρια).
Σύμφωνα με την εταιρεία οι μεγαλύτερες διακοπές θα οδηγήσουν σε έλλειμμα περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ στα βασικά κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και αποσβέσεις (EBITDA) και καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα.
Παράλληλα προειδοποίησε για τον αντίκτυπο των 250 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο, αλλά στα τέλη Ιουλίου επιβεβαίωσε τις προβλέψεις κερδών για το 2018, επειδή ήταν σίγουρη ότι άλλοι τομείς της επιχείρησης θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν.
"Το σχέδιο δράσης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο - η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, η βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου παραγωγής - σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις σε άλλες επιχειρήσεις, αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον αντίκτυπο από απρογραμμάτιστες πυρηνικές διακοπές", ανέφερε η Engie.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης