Διεθνή

Επενδύσεις της Saudi Aramco ύψους 133 δισ. δολ. στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επενδύσεις της Saudi Aramco ύψους 133 δισ. δολ. στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Σημαντικές επενδυτικές δραστηριότητες από την Saudi Aramco

Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 133 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου για τα επόμενα δέκα χρόνια.

"Θα δαπανήσουμε 133 δισεκατομμύρια δολάρια για τις δραστηριότητες γεώτρησης κατά την επόμενη δεκαετία", δήλωσε ο ανώτατος αντιπρόεδρος της εταιρείας για τα ανάντη Mohammed Al-Qahtani.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να αυξήσει τις εργασίες γεώτρησης και εξόρυξης, ειδικά με φυσικό αέριο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει σχεδόν να διπλασιάσει την παραγωγή κατά 12,2 δισ. Κυβικά πόδια την επόμενη δεκαετία.

Η ανακοίνωση του Al-Qahtani έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας σε τελετή αποφοίτησης για τη Σαουδική Αραβική Ακαδημία Γεωτρήσεων (SADA) στο Abqaiq. Τόνισε ότι το θεσμικό όργανο θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο "στην κάλυψη της μεγάλης ζήτησης ειδικευμένων και ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων".

Πρόσθεσε επίσης ότι η ακαδημία "θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών" για την αύξηση της τοπικής παραγωγής και υπηρεσιών. ως μέρος της εργασίας που γίνεται στον ενεργειακό τομέα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης