Διεθνή

Η Enel ξεκινά την κατασκευή ηλιακής μονάδας ισχύος 84,7 MW στην Ισπανία

Η Enel ξεκινά την κατασκευή ηλιακής μονάδας ισχύος 84,7 MW στην Ισπανία

Το νέο ηλιακό έργο θα περιλαμβάνει συνολική επένδυση περίπου 59 εκατ. ευρώ και θα αποτελείται από 248.000 φωτοβολταϊκά στοιχεία

Η εταιρεία Enel Green Power Espana της ισπανικής Endesa ξεκίνησε την κατασκευή της ηλιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης Totana, η οποία είναι η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα στην Ισπανία σύμφωνα με την Enel Group που κατέχει το 70.1% της Endesa.

Εγκατεστημένη στην περιοχή της Μούρθιας, η μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το τρίτο τρίμηνο του 2019 και, μόλις λειτουργήσει πλήρως, θα μπορέσει να παράγει 150 GWh ετησίως, δήλωσε η Enel.

Το νέο ηλιακό έργο θα περιλαμβάνει συνολική επένδυση περίπου 59 εκατ. ευρώ και θα αποτελείται από 248.000 φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Παράλληλα, το νέο αυτό έργο θα αποτρέψει την ετήσια εκπομπή περίπου 105.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το Totana είναι το πρώτο από τα επτά έργα ηλιακής ενέργειας, συνολικής ισχύος 339 MW, τα οποία απονεμήθηκαν στην Enel Green Power Espana κατά τη διάρκεια του τρίτου ανανεώσιμου διαγωνισμού της ισπανικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2017.

Ο διαγωνισμός αποσκοπούσε να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει το στόχο της να καλύψει το 20% της κατανάλωσης ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020

Επίσης, η EGPE κατασκευάζει 339 MW ηλιακής και 540 MW αιολικής ενέργειας που χορηγήθηκαν στην εταιρεία στις δύο τελευταίες προσφορές της Ισπανίας, με συνολική επένδυση άνω των 800 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

Μόλις ολοκληρωθούν, τα έργα θα αυξηθεί  η ισχύς του τρέχοντος χαρτοφυλακίου της EGPE κατά 52,4%.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης