Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η Γερμανία να παραμείνει ανοικτή στις εξαγορές από κινεζικές εταιρείες

tags :
Weidmann: Η Γερμανία να παραμείνει ανοικτή στις εξαγορές από κινεζικές εταιρείες

Το Βερολίνο θέλει να περιορίσει τη δραστηριότητα των κινεζικών κολοσσών στη χώρα

Η Γερμανία δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα στις κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να εξαγοράσουν εγχώριες επιχειρήσεις, διαμήνυσε ο επικεφαλής της Bundesbank (Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας), Jens Weidmann, εν μέσω φημολογίας πως το Βερολίνο θέλει να περιορίσει τη δραστηριότητα των κινεζικών κολοσσών στη χώρα.
Βέβαια, ξεκαθάρισε πως οι ενδιαφερόμενες κινεζικές εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν με τους διεθνούς κανόνες.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε, επίσης, πως οι συνολικές γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα ήταν δεκαέξι φορές υψηλότερες από τις κινεζικές επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που πρέπει να περιορίσει τις ανησυχίες περί κινήματος "εξαγορών" από κινεζικές επιχειρήσεις.
Μια σειρά από εξαγορές σε γερμανικές εταιρείες οδήγησε τους Γερμανούς νομοθέτες στο να αμφισβητήσουν τις προθέσεις της Κίνας, με ορισμένους να τρέμουν πως το Πεκίνο θα εκμεταλλευτεί γερμανική τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για να διασφαλίσει ότι, μακροπρόθεσμα, η Κίνα θα γίνει η κυρίαρχη βιομηχανική δύναμη του κόσμου.
«Αντί να αντιμετωπίσουμε τους Κινέζους επενδυτές με ειδικά μέτρα, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να εργαστούμε για την ανάπτυξη κατάλληλων πολυμερών κανόνων και αμοιβαίας ίσης μεταχείρισης στην πρόσβαση στην αγορά.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι έτοιμες να μετριάσουν το πλήγμα της απώλειας θέσεων εργασίας όταν οι επιχειρήσεις μετακινούν τη μεταποίηση σε χώρες όπως η Κίνα, όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από ό,τι στις προηγμένες οικονομίες.
Το καθήκον των πολιτικών είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την εξουσία να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης.
Εδώ, η παιδεία διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο, ειδικά επειδή επηρεάζονται οι ευκαιρίες απασχόλησης του λιγότερο ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
Και όπου υπάρχουν κοινωνικές δυσκολίες, απαιτείται ένα στοχοθετημένο σύστημα για να μετριαστεί η κατάσταση», είπε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης