Διεθνή

Σκληρός ανταγωνιστής του φυσικού αερίου οι μπαταρίες για μεγάλα ηλιακά έργα

Σκληρός ανταγωνιστής του φυσικού αερίου οι μπαταρίες για μεγάλα ηλιακά έργα

Τα νέα ηλιακά έργα που θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες, έχουν χαμηλή τιμή σε σχέση με αυτά που έχουν  φυσικό αέριο σε τμήματα των ΗΠΑ

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι προκύπτουν στον χώρο της ενέργειας και του φυσικού αερίου μετά τα όσα ανέφερε το Bloomberg NEF.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό τιμών από τα ηλιακά εργοστάσια σε ορισμένα μέρη των Η.Π.Α. καθώς το μειωμένο κόστος των μπαταριών καθιστά δυνατή την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την ηλιοφάνεια ακόμη και μετά το σκοτάδι.

Τα νέα ηλιακά έργα που θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες, έχουν χαμηλή τιμή σε σχέση με αυτά που έχουν  φυσικό αέριο σε τμήματα των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, τα έργα ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας κοστίζουν 36 δολάρια ανά MWh για εγκαταστάσεις που θα τεθούν σε λειτουργία το 2021 ενώ τα έργα συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου 47 δολάρια ανά MWh.

Ενδεικτική φράση της κατάστασης του αναλυτή του Bloomberg New Energy Finance, Hugh Bromley «Αυτό εξαπλώνεται και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται», ενώ σύμφωνα με αναλυτές κάτι τέτοιο θεωρείται, «μακροπρόθεσμη απειλή για τους προμηθευτές φυσικού αερίου των οποίων η ζήτηση από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα είναι σε παρακμή».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης