Διεθνή

Ηγέτης στην πυρηνική ενέργεια επιδιώκει να καταστεί παγκοσμίως η Κίνα

Ηγέτης στην πυρηνική ενέργεια επιδιώκει να καταστεί παγκοσμίως η Κίνα

Ο οργανισμός δείχνει ότι η Κίνα παράγει σήμερα το 3,96% της ηλεκτρικής ενέργειας της από την πυρηνική ενέργεια, η οποία αναμένεται να υπερβεί τα 40 gigawatts (GW) της δυναμικότητας μέχρι τα τέλη του 2018

Ηγέτης στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας σκοπεύει να καταστεί η Κίνα με στόχο να κατασκευάσει 110 πυρηνικούς αντιδραστήρες έως το 2030, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη.

Η χώρα, η οποία έγινε συνώνυμη με τις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, τους γρήγορους υπερυπολογιστές, το διεθνές διαστημικό σταθμό και την τεχνολογία κβαντικών επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης επιδείξει ταχεία ανάπτυξη στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η υπηρεσία Anadolu, η Κίνα έθεσε τον πρώτο πυρηνικό ενεργειακό αντιδραστήρα σε λειτουργία το 1991 και άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια με την κατασκευή τριών αντιδραστήρων μεταξύ του 1991 και του 2000. Εν συνεχεία δημιούργησε δέκα αντιδραστήρες μεταξύ 2000 και 2010 και περισσότερους από 30 πυρηνικούς αντιδραστήρες την περίοδο 2010-2018.

Με την οικοδόμηση νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, η Κίνα αύξησε την εγκατεστημένη πυρηνική της ικανότητα και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην συνολική εγκατεστημένη ισχύ μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, η Κίνα έχει 44 πυρηνικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχει 13 αντιδραστήρες υπό κατασκευή και έχει 455 αντιδραστήρες σε 31 χώρες.

Ο οργανισμός δείχνει ότι η Κίνα παράγει σήμερα το 3,96% της ηλεκτρικής ενέργειας της από την πυρηνική ενέργεια, η οποία αναμένεται να υπερβεί τα 40 gigawatts (GW) της δυναμικότητας μέχρι τα τέλη του 2018.

Μέχρι το 2020, η χώρα στοχεύει σε 50 GW χωρητικότητας ηλεκτρικής ενέργειας με τη θέση σε λειτουργία προγραμματισμένων αντιδραστήρων.

Παράλληλα, η χώρα επεκτείνει επίσης τη συνεργασία της με άλλες χώρες, όπως η Κίνα, το Πακιστάν, η Αργεντινή, η Σαουδική Αραβία, η Γκάνα και οι ΗΠΑ, εξάγοντας την τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης