Διεθνή

Η στρατηγική της Shell για τη μείωση της έντασης εκπομπών μεθανίου

Η στρατηγική της Shell για τη μείωση της έντασης εκπομπών μεθανίου

Αρκετά στελέχη της εταιρείας εκφράζουν την αβεβαιότητά τους για την ακριβή μέτρηση των εκπομπών μεθανίου που εκπέμπονται

Τη διατήρηση της έντασης εκπομπών μεθανίου κάτω από το 0,2% μέχρι το 2025 ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell για όλα τα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργεί η εταιρεία.

«Ο στόχος αυτός για το μεθάνιο συμπληρώνει τη φιλοδοξία της Shell για να αποκόψει το καθαρό αποτύπωμα άνθρακα των ενεργειακών προϊόντων μας κατά περίπου το ήμισυ έως το 2050, το οποίο ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2017», δήλωσε γραπτώς ο Maarten Wetselaar, διευθυντής της εταιρείας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «πρόκειται για μια περαιτέρω απόδειξη της της αδιάκοπης προσοχής μας στην αντιμετώπιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι οποίες αποτελούν ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής της Shell να ευδοκιμήσει κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης με την παροχή περισσότερης και καθαρότερης ενέργειας».

Αρκετά στελέχη της εταιρείας εκφράζουν την αβεβαιότητά τους για την ακριβή μέτρηση των εκπομπών μεθανίου που εκπέμπονται.

«Το μεθάνιο είναι ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, αλλά έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής στην ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των εκπομπών μεθανίου επιφέρει άμεσες κλιματικές ωφέλειες, αγοράζοντας κάποιο χρόνο ενώ επεξεργαζόμαστε μακροπρόθεσμες λύσεις», κατέληξε.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης