Διεθνή

«Χτύπησε» τη Β. Καρολίνα ο τυφώνας Florence - Βίντεο

«Χτύπησε» τη Β. Καρολίνα ο τυφώνας Florence - Βίντεο

Περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μακριά από τα σπίτια τους

Τη Βόρεια Καρολίνα και συγκεκριμένα την περιοχή Wrightsville Beach χτύπησε πριν από λίγη ώρα ο τυφώνας Φλόρενς.

Νωρίτερα, το εθνικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC), με νεότερο έκτακτο δελτίο του ανακοίνωσε, ότι Φλόρενς εξασθένισε και κατατάσσεται πλέον στην Κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Σε κάθε περίπτωση, με ανέμους έως και 150 χιλιομέτρων την ώρα, παραμένει πάντως στα όρια της Κατηγορίας 2 της κλίμακας και αποτελεί απειλή για τους κατοίκους των περιοχών όπου κατευθύνεται, πρόσθεσε το κέντρο στο δελτίο του. Γι’ αυτό  το λόγο έχουν εκδοθεί ήδη προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για τον κίνδυνο πλημμυρών στα περιοχές από όπου θα περάσει ο τυφώνας.

Οι πιθανότητες να ενισχυθεί ο τυφώνας, σύμφωνα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC), είναι μικρές. Ήδη έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον και εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να εξασθενίσει και άλλο.

Αυτή τη στιγμή, ο τυφώνας βρίσκεται περί τα 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Βόρειας Καρολίνας και κινείται με ταχύτητες περίπου 150.000 χλμ. την ώρα.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν από ώρα σε ώρα, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μακριά από τα σπίτια τους. Περισσότερα από 130 καταφύγια έχουν ανοίξει μόνο στη Βόρεια Καρολίνα.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης