Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καλιφόρνια για την αγορά άνθρακα

Συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καλιφόρνια για την αγορά άνθρακα

Η Καλιφόρνια και η ΕΕ θα επιταχύνουν τη συχνότητα των ανταλλαγών μεταξύ άλλων ζητημάτων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές άνθρακα μπορούν να στείλουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μηνύματα για επενδύσεις

Μια διμερής συμφωνία μεταξύ της Καλιφόρνιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνεργασία στην αγορά άνθρακα υπεγράφη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για το Κλίμα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Διεθνής Ένωση Εμπορίας Εκπομπών (IETA) καλωσόρισε τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας και του Ενέργειας Miguel Arias Canete και του Διοικητή της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν.

Η Καλιφόρνια και η ΕΕ θα επιταχύνουν τη συχνότητα των ανταλλαγών μεταξύ άλλων ζητημάτων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές άνθρακα μπορούν να στείλουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μηνύματα για επενδύσεις, να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανταγωνιστικότητα και να μεγιστοποιήσουν τα δημόσια οφέλη από τη χρήση των εσόδων της αγοράς.

Οι εταίροι θα εκδώσουν έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα αυτών των ανταλλαγών σε ένα χρόνο.

Ο Dirk Forrister, Διευθύνων Σύμβουλος της IETA, δήλωσε ότι η συμφωνία δείχνει ότι δύο κορυφαίες αγορές άνθρακα εξετάζουν σοβαρά την ευθυγράμμιση των συστημάτων τους.

"Η πρωτοβουλία τους θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους να αναπτύξουν παρόμοια ευθυγραμμισμένα συστήματα, αξιοποιώντας τη διαδικασία της Φλωρεντίας", πρόσθεσε.

Η Διαδικασία της Φλωρεντίας είναι ένα φόρουμ στο πλαίσιο του οποίου οι ρυθμιστικές αρχές, από κοινού με τα ενδιαφερόμενα μέρη των συστημάτων εμπορίας εκπομπών, ανταλλάσσουν απόψεις, πληροφορίες και εφαρμόζουν ρυθμιστικές τεχνικές για να κατευθύνουν τις μεταρρυθμίσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης