Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τυφώνας Florence εκτοξεύει τις τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη

Ο τυφώνας Florence εκτοξεύει τις τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη

H ανησυχία για τις επιπτώσεις του τυφώνα Florence οδηγεί σε υψηλό εβδομάδας τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ετοιμάζονται για το χτύπημα του Florence που απειλεί την αγορά βενζίνης

Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε και κατατάσσεται πλέον στην Κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές πριν φθάσει στις ανατολικές αμερικανικές ακτές εντός της ημέρας, ανέφερε το εθνικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC) σε νεότερο έκτακτο δελτίο του.

Με ανέμους έως και 150 χιλιομέτρων την ώρα, παραμένει πάντως στα όρια της Κατηγορίας 2 της κλίμακας και αποτελεί απειλή για τους κατοίκους των περιοχών όπου κατευθύνεται, πρόσθεσε το κέντρο στο δελτίο του.

Ο πυρήνας απέχει περίπου 95 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Ουίλμινγκτον, στη Βόρεια Καρολίνα, διευκρίνισε το NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Σφοδρές καταιγίδες και πολύ ισχυροί άνεμοι πλήττουν τις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, ενώ έχουν εκδοθεί ήδη προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για τον κίνδυνο πλημμυρών στα περιοχές από όπου θα περάσει ο κυκλώνας.

H ανησυχία για τις επιπτώσεις του τυφώνα Florence οδηγεί σε υψηλό εβδομάδας τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ετοιμάζονται για το χτύπημα του Florence που απειλεί την αγορά βενζίνης, ενώ πιέσεις στις τιμές προκαλούν και οι κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές.

Ο τυφώνας Florence, θα μπορούσε να είναι και η χειρότερη θύελλα που θα έχει χτυπήσει την περιοχή τα τελευταία 60 χρόνια.

«Η βενζίνη οδηγεί την άνοδο. Είναι η αύξηση της ζήτησης που παρατηρείται, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη θύελλα. Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι θα αγοράσουν για να σιγουρευτούν ότι είναι καλυμμένοι», σημειώνει ο John Kilduff, συνιδρυτής της Again Capital.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2017, οι τρεις ισχυροί τυφώνες Χάρβεϊ, Ιρμα και Μαρία, προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καραϊβική και στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης