Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ OMV - Sapura Energy στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ OMV - Sapura Energy στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε μια αποκλειστική βάση

Η αυστριακή πετρελαϊκή εταιρεία OMV έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Sapura Energy της Μαλαισίας για να διαμορφώσει μια στρατηγική εταιρική σχέση, ανακοίνωσε χθες (12/9) η OMV.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε μια αποκλειστική βάση, προκειμένου η OMV να αποκτήσει μερίδιο 50% στην πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Sapura Energy, Sapura Upstream.

Η Sapura Upstream είναι μια σημαντική ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στη Μαλαισία. Η πιθανή συνεργασία θα επιτρέψει στην OMV να συνάψει εταιρική σχέση με μια εξαιρετικά αξιόλογη περιφερειακή εταιρεία, σύμφωνα με την OMV.

Ο Rainer Seele, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας υπογράμμισε ότι: «Η συνεργασία με την Sapura είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της OMV στη Νοτιοανατολική Ασία», προσθέτοντας ότι: «Η ζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή αναμένεται να αυξηθεί έντονα μέχρι το 2030 και η OMV εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για περαιτέρω επέκταση της επιχείρησης».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης