Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνδέθηκε στο δίκτυο το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Σουηδίας από εκπροσώπους της ABB

Συνδέθηκε στο δίκτυο το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Σουηδίας από εκπροσώπους της ABB

Το πάρκο αναμένεται να παράγει περίπου 5.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετό για να ικανοποιήσει τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας των 1.100 νοικοκυριών

Σε γιορτινό κλίμα εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Σουηδίας, όταν εκπρόσωποι της ABB Goteborg Energi και της Svea Solar εγκατέστησαν συμβολικά το πρώτο φωτοβολταϊκό πάνελ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας, «Το ηλιακό πάρκο στην Save, εκτός του Γκέτεμποργκ, θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στη Σουηδία που καλύπτει 11 εκτάρια, λίγο λιγότερο από 16 γήπεδα ποδοσφαίρου, χωρητικότητας 5,5 MW».

Το πάρκο αναμένεται να παράγει περίπου 5.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετό για να ικανοποιήσει τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας των 1.100 νοικοκυριών.  Η λειτουργία του αναμένεται το Νοέμβριο.

Ο Alf Engqvist, διευθύνων σύμβουλος της Goteborg Energi, δήλωσε ότι το πάρκο ήταν ένα βήμα προς την υλοποίηση ενός συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABB Σουηδίας Johan Soderstrom πρόσθεσε ότι η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται, δεδομένου ότι η βιώσιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον.

"Η προηγμένη τεχνολογία και οι ψηφιακές λύσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση", πρόσθεσε.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης