Διεθνή

Στη δίνη του τυφώνα «Φλόρενς» οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Στη δίνη του τυφώνα «Φλόρενς» οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Οι περιοχές της Βόρειας Καρολίνας, Νότιας Καρολίνας και Βιρτζίνιας, εκκενώνονται μαζικά

Upd Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε σήμερα 11/9/2018 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αμερικανική πρωτεύουσα καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Φλόρενς, που αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Ατλαντικού την Πέμπτη.
«Σήμερα το πρωί, υπέγραψα διάταγμα που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν την έλευση του Φλόρενς», έγραψε στο Twitter η Μιούριελ Μπόουζερ, με την πόλη της Ουάσινγκτον να ακολουθεί το παράδειγμα των πολιτειών της Βιρτζίνια, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας που έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εγκαταλείπουν υποχρεωτικά τα σπίτια τους στο δυτικό μέρος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Φλόρενς αναβαθμίστηκε σε «κατηγορίας 5» και απειλεί όχι μόνο τις περιουσίες τους αλλά και τις ίδιες τους τις ζωές.

Οι περιοχές της Βόρειας Καρολίνας, Νότιας Καρολίνας και Βιρτζίνιας, εκκενώνονται μαζικά καθώς οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν τους πάντες να μην υποτιμήσουν την κατάσταση. Οι κάτοικοι σχηματίζουν μεγάλες ουρές σε πρατήρια καυσίμων, ενώ τα ράφια των υπεραγορών αδειάζουν.

Στο μεταξύ, έχουν αδειάσει από τρόφιμα τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Καρολίνα. Δημοσιογράφοι αλλά και κάτοικοι της πολιτείας, αναρτούν στο twitter φωτογραφίες από τα άδεια σούπερ μάρκετ, με τις εικόνες να είναι ενδεικτικές του πανικού που έχει κατακλύσει τους κατοίκους. Ψωμί και νερό είναι από τα πρώτα αγαθά που εξαντλήθηκαν, ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως τα Wall Mart.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι απειλητικοί για τους ποιλίτες μπορεί να είναι και οι επικείμενοι τυφώνες Ισαάκ και Ελένη, αλλά και η τροπική καταιγίδα Ολίβια που αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα, όπως έγινε και με τον τυφώνα Φλόρενς.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης