Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2019 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mini

tags :
Το 2019 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mini

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείτε στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Σε εξέλιξη βρίσκετα το  πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων της βρετανικής Mini η οποίαθα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το 2019. Πρόκειται για μια πρόταση μαζικής παραγωγής που θα κυκλοφορήσει 60 χρόνια μετά την εμφάνιση στην αγορά του πρώτου Mini, το οποίο σχεδίασε ο Αλεκ Ισιγόνης.
Η μάρκα αποκάλυψε τις πρώτες στιλιστικές λεπτομέρειες από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, που φέρει ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία νέας γενιάς υψηλής απόδοσης.
Η εξαγωνική φόρμα της μάσκας είναι ένα στοιχείο της σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας, όμως τώρα στο ηλεκτρικό μοντέλο θα υπάρχει μια κλειστή εκδοχή της μάσκας. Πλέον δεν χρειάζεται η παροχή αέρα από την μάσκα γιατί ο ηλεκτροκινητήρας έχει μικρότερες απαιτήσεις για την ψύξη του. Η μάσκα θα παραμείνει κλειστή και κατά συνέπεια θα βελτιώσει τη ροή του αέρα στη συνολική επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Βασισμένο στο 3θυρο Mini, το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείτε στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το σύστημα κίνησης θα κατασκευάζεται στα κέντρα εξειδίκευσης για την ηλεκτροκίνηση του BMW Group.
Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που εμφανίστηκε το Mini E, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το BMW Group. Πάνω από 600 Mini E τέθηκαν σε λειτουργία παγκοσμίως για να αξιολογηθούν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Οι παρατηρήσεις και οι μελέτες αξιοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί αργότερα η πρώτη γενιά του επίσης αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου BMW i3.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης