Διεθνή

Στο Ιράκ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά την κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη Μοσούλη

Στο Ιράκ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά την κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη Μοσούλη
Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της παρουσίας τουρκικού στρατού κοντά στη Μοσούλη.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yildirim σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ιράκ μέσα στην εβδομάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Yildirim θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη και την Ερμπίλ στις 5 και 6 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Haidar al-Abadi, κατά την οποία ο Erdogan φέρεται να ενημέρωσε τον al-Abadi για την επίσκεψη του Yildirim.
Σύμφωνα με το Anadolu, πηγές και από τις δύο πλευρές δήλωσαν, ότι η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις και να προωθηθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Τους τελευταίους μήνες η παρουσία στρατιωτικής αποστολής της Τουρκίας για την εκπαίδευση σε τακτικές μάχες του τοπικού πληθυσμού στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, έχει οδηγήσει σε ένταση τις σχέσεις της Βαγδάτης και της Άγκυρας.
Επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό Ιρακινοί βουλευτές απαιτούν να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το Ιρακινό έδαφος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης