Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Είμαστε αντιμέτωποι με έναν οικονομικό και επικοινωνιακό πόλεμο από τις ΗΠΑ

tags :
Ιράν: Είμαστε αντιμέτωποι με έναν οικονομικό και επικοινωνιακό πόλεμο από τις ΗΠΑ

Η Τεχεράνη τονίζει ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ διεξάγουν προπαγάνδα εναντίον της, προκειμένου να επηρεάσουν τους ιρανούς πολίτες

Για διεξαγωγή αντι-ιρανικής προπαγάνδας διά των μέσων ενημέρωσης κατηγόρησε σήμερα (6/9) τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Ayatollah Ali Khamenei, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Τεχεράνη είναι αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες, στον απόηχο της επιβολής νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον.
Κατά το τρέχον έτος, το ιρανικό ριάλ έχει απωλέσει τα δύο τρίτα της αξίας του, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία, γεγονός που έχει αυξήσει το κόστος διαβίωσης των πολιτών.
«Σήμερα, το Ισλαμικό σύστημα του Ιράν βρίσκεται αντιμέτωπο με έναν πλήρη οικοομικό πόλεμο, ο οποίος καθοδηγείται προκετικά από μία πολεμική αίθουσα, όμως παράλληλα υπάρχει μία μεγάλη πολεμική προπαγάνδα από τα μέσα ενημέρωσης η οποία συχνά παραμελείται», ανέφερε χρακτηριστικά ο ανώτατος ηγέτης της χώρας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στόχος αυτού του πολέμου στα μέσα ενημέρωσης είναι να δημιουργήσει άγχος και απαισιοδοξία μεταξύ των ανθρώπων και των αρχών και να μεγαλοποιήσει τα οικονομικά προβλήματα στο μυαλό του κοινού».
«Με βάση τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι αμερικανικοί και ισραηλινοί κατασκοπευτικοί οργανισμοί, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τους υπερ-πλούσιους της περιοχής μας, έχουν δημιουργήσει μία οργάνωση για αυτόν τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης και προσπαθούν να μολύνουν τον διαφημιστικό χώρο και τα μυαλά της κοινότητάς μας», καταλήγει ο Ayatollah Ali Khamenei.
Σημειώνεται ότι χθες (5/9) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτός στη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το Ιράν βρίσκεται σε πλήρη αναταραχή αυτή τη στιγμή», καθώς και ότι οι ιρανοί «ανησυχούν για τη δική τους επιβίωση ως χώρα».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης