Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο TurkStream, ανακοίνωσε η Gazprom

Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο TurkStream, ανακοίνωσε η Gazprom

Ο αγωγός TurkStream σχεδιάζει να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη από τη Ρωσία

Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, ανακοίνωσε η εταιρεία ανάπτυξης της Gazprom.

Σε συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης της Gazprom την Τετάρτη (5/9), η επιτροπή εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση του σχεδίου TurkStream.

Επιβεβαίωσαν ότι η κατασκευή των σωληνώσεων βαθέων υδάτων για το υπεράκτιο τμήμα της πρώτης αλυσίδας του αγωγού φυσικού αερίου ολοκληρώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα μαζί με την κατασκευή του δεύτερου κορμού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ρωσίας.

Η επιτροπή σημείωσε ότι στις 26 Ιουνίου 2018 το πλοίο Pioneering Spirit άρχισε να θέτει τη δεύτερη σειρά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας.

H Gazprom ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Από σήμερα, πάνω από 1.520 χιλιόμετρα από τις δύο χορδές είναι έτοιμες, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 81%  του συνολικού μήκους του υπεράκτιου τμήματος του TurkStream».

Η ρωσική εταιρεία δήλωσε στη συνάντηση ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν στις ακτές της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Η Gazprom ανέφερε ότι η διευθύνουσα επιτροπή έλαβε εντολή να συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση του έργου TurkStream μέχρι την προγραμματισμένη θέση του στο τέλος του 2019.

Ο αγωγός TurkStream σχεδιάζει να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη από τη Ρωσία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης