Διεθνή

Aναγνωρίστηκε ο πρώτος νεκρός από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα

Aναγνωρίστηκε ο πρώτος νεκρός από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικογένεια του άνδρα θα πρέπει να αποζημιωθεί καθώς τα εργασιακά του καθήκοντα προφανώς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να εμφανίσει καρκίνο στον πνεύμονα

Ιαπωνία αναγνώρισε το πρώτο άτομο που πέθανε από έκθεση στην ακτινοβολία ενώ εργαζόταν στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κατά την περίοδο του πυρηνικού ατυχήματος του 2011, όπως αναφέρεται σήμερα από τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος και συμμετείχε σε εργασίες έκτακτης ανάγκης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
  
Ανάμεσα στα καθήκοντα του ήταν η μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας.

Σταμάτησε να εργάζεται το 2015, και ένα χρόνο αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικογένεια του άνδρα θα πρέπει να αποζημιωθεί καθώς τα εργασιακά του καθήκοντα προφανώς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να εμφανίσει καρκίνο στον πνεύμονα .

Το υπουργείο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έφυγε από τη ζωή, επικαλούμενο σχετικό αίτημα της οικογένειάς του περί σεβασμού στην ιδιωτικότητα.

Παράλληλα, τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα που απασχολήθηκαν εκτάκτως στον πυρηνικό σταθμό, έχουν διαγνωστεί με μορφές καρκίνου, όπως η λευχαιμία και ο καρκίνος του θυρεοειδούς και λαμβάνουν κυβερνητική αποζημίωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης