Διεθνή

Επενδύσεις της Σκωτίας στην ηλεκτροκίνηση - Ο μεγάλος στόχος μέχρι το 2050

Επενδύσεις της Σκωτίας στην ηλεκτροκίνηση - Ο μεγάλος στόχος μέχρι το 2050

Μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Σκωτία

Σημαντική ενίσχυση της πρωτοβουλίας για τις μεταφορές με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέλαβε η κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία θα αυξήσει το κεφάλαιο του Ταμείου από 8 εκατομμύρια δολάρια σε 20.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να μεταβούν στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, είπε μεταξύ άλλων η πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon.

«Πέρυσι, ανακοίνωσα ότι η Σκωτία θα επιδιώξει να καταργήσει την ανάγκη για νέα αυτοκίνητα πετρελαίου και βενζίνης μέχρι το 2032. Θα σημειώσουμε τώρα περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου» τόνισε η Sturgeon, προσθέτοντας ότι θα προστεθούν επιπλέον 1.500 ηλεκτρικά σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την χώρα.

Και το επόμενο έτος, θα προσθέσουμε 500 οχήματα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές στον στόλο του δημόσιου τομέα », είπε.

Η Sturgeon σημείωσε ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Σκωτίας έχουν μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ από το 1990 και θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 90% μέχρι το 2050. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα σημάνει ότι η Σκωτία θα είναι μια ουδέτερη χώρα άνθρακα έως το 2050 - δεν θα έχουμε καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα «ηθική επιταγή και ως τεράστια οικονομική ευκαιρία».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης