Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2019 η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ολλανδίας και Δανίας

Το 2019 η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ολλανδίας και Δανίας

Η Tennet κατασκευάζει επίσης το καλώδιο 1.4 GW NordLink από τη Νορβηγία προς τη Γερμανία που πρόκειται να ξεκινήσει το 2020

Τουλάχιστον πέντε μήνες καθυστέρησε η έναρξη της νέας ολλανδικής – δανικής μονάδας διασύνδεσης ισχύος ανέφεραν οι φορείς εκμετάλλευσης των δικτύων Energinet και Tennet την Τετάρτη (5/9).

Σύμφωνα με το platts, η αρχική ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία δεν είναι δυνατή. Με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, το go-live θα καθυστερήσει μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2019

Ειδικότερα, το έργο COBRAcable θα αποτελέσει τον τρίτο σύνδεσμο για τη Tennet εκτός από τους συνδέσμους NorNed και BritNed με τη Νορβηγία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Tennet κατασκευάζει επίσης το καλώδιο 1.4 GW NordLink από τη Νορβηγία προς τη Γερμανία που πρόκειται να ξεκινήσει το 2020.

Οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Ολλανδίας και του Βελγίου αναμένεται να ενισχύσουν την προσφορά τους από τα νέα μεγάλα καλώδια ρεύματος που αναμένεται να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους τα επόμενα χρόνια με τη δυνατότητα να διπλασιάσουν σχεδόν τις εισαγωγές από τις αγορές χαμηλότερων τιμών.

Η αύξηση της διασυνοριακής μεταφορικής ικανότητας θα βοηθήσει και τις δύο χώρες με δικές τους ενεργειακές μεταβάσεις (σταδιακή κατάργηση του πυρηνικού καυσίμου στο Βέλγιο και εξόρυξη άνθρακα στις Κάτω Χώρες), αλλά θα αυξήσει τη συνδεσιμότητα με άλλες αγορές όπως οι Σκανδιναβικές χώρες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης