Διεθνή

H Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig - Deal 2,7 δισ. δολ.

H Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig - Deal 2,7 δισ. δολ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι μέτοχοι της Transocean θα κατέχουν περίπου το 79% της συνδυασμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Ocean Rig το υπόλοιπο 21%

Η Transocean Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη 4/9/2018 ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία Ocean Rig UDW Inc. σε συμφωνία μετρητών και μετοχών αξίας περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Η συμφωνία θα βοηθήσει την Transocean με έδρα την Ελβετία να ενισχύσει το στόλο της με υπερ-βαθέων υδάτων πλωτές εγκαταστάσεις.
"Ο συνδυασμός των εποικοδομητικών και σταθερών τιμών του πετρελαίου τα τελευταία τρίμηνα, η εξορθολογισμένη δαπάνη των έργων και οι αναμφισβήτητες προκλήσεις αντικατάστασης αποθεμάτων οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της υπεράκτιας αναθέτουσας δραστηριότητας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Transocean Jeremy Thigpen.
Η Transocean θα καταβάλει 1.6128 νέες μετοχές και 12,75 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής της Ocean Rig για συνολική τεκμαρτή αξία 32,28 δολ. ανά μετοχή Ocean Rig, η οποία αντιπροσωπεύει πριμοδότηση 19,2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Με την ολοκλήρωση, οι μέτοχοι της Transocean θα κατέχουν περίπου το 79% της συνδυασμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Ocean Rig θα κατέχουν το υπόλοιπο 21%.
Η Citi ήταν οικονομικός σύμβουλος της Transocean, και η Credit Suisse Securities (ΗΠΑ) της Ocean Rig.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης