Διεθνή

Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Καναδά για τη NAFTA

Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Καναδά για τη NAFTA

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι θα τηρήσει "σκληρή γραμμή" απέναντι στον Καναδά

Χωρίς να υπάρξει κάποια πρόοδος ολοκληρώθηκαν σήμερα (31 Αυγούστου 2018) οι συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά για αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών, North American Free Trade Agreement), όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να ενημερώσει το Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μόνο με το Μεξικό, προτείνοντας ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να ενταχθεί αργότερα σε μια αναθεωρημένη NAFTA.
Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, που είναι επικεφαλής της καναδικής ομάδας των διαπραγματευτών, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε για να αναφέρει αν οι συνομιλίες είναι δυνατόν να συνεχιστούν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι θα τηρήσει "σκληρή γραμμή" απέναντι στους Καναδούς, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον, επιβεβαιώνοντας με μια ανάρτησή του στο Twitter ότι έκανε τις σκληρές δηλώσεις που διέρρευσαν στον καναδικό Τύπο.
"Ο Καναδάς επωφελείτο από τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια" έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Donald Trump εμφανίστηκε εξοργισμένος από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων που έκανε off the record στο πρακτορείο Bloomberg για τον Καναδά, προσθέτοντας: "Τουλάχιστον, ο Καναδάς ξέρει τι να περιμένει!".

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης