Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iberdrrola: Η πρώτη κατασκευή υδροηλεκτρικού με στόβιλο για την Gouvaes 880 MW

Iberdrrola: Η πρώτη κατασκευή υδροηλεκτρικού με στόβιλο για την Gouvaes 880 MW

Η Iberdrola διαθέτει 29,479 MW ανανεώσιμης ενέργειας και συνολικά 48,871 MW δυναμικό παραγωγής από όλες τις τεχνολογίες

Την κατασκευή της πρώτης μονάδας στροβίλου για το υδροηλεκτρικό σταθμό, Gouvaes συνολικής ισχύος 880 MW ανακοίνωσε η Iberdrola, σηματοδοτώντας την κατασκευή του υδροηλεκτρικού συγκροτήματος Tamega 1,158 MW στην Πορτογαλία.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα θα κοστίσει περισσσότερα από 1.5 δις ευρώ για να ολοκληρωθεί και να παράγει περίπου 1,766 GWh ηλεκτρικής ενέργειας όταν θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Η μονάδα Gouvaes προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2021. Ειδικότερα, θα αποτελείται από 4 τέσσερις αναστρέψιμες αντλίες στροβίλων σε υπόγειο εργοστάσιο.

Τα άλλα δύο στοιχεία που παράγουν το συγκρότημα αυτό είναι τα εργοστάσια ισχύος 164-MW Alto Tamega και 114-MW Daivoes.

Παράλληλα, η κατασκευή του εργοστασίου συμβάλλει έντονα στην δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς το χρονικό διάστημα των εργασιών θα δημιουργηθούν άμεσα και έμμεσα 13.500 θέσεις εργασίας.

Τέλος, η Iberdrola διαθέτει 29,479 MW ανανεώσιμης ενέργειας και συνολικά 48,871 MW δυναμικό παραγωγής από όλες τις τεχνολογίες. Συμπεριλαμβάνοντας όλο και περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο μείγμα παραγωγής της, αυτό  επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίζει την μείωση εκπομπών ρύπου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης