Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Riverstone της Goldman Sachs περνά στην αντεπίθεση με νέες επενδύσεις στην ενέργεια

H Riverstone της Goldman Sachs περνά στην αντεπίθεση με νέες επενδύσεις στην ενέργεια

Σχεδιάζει την δημιουργία ενός νέου fund και στοχεύσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Riverstone Holdings LLC, εταιρεία  επενδύσεων στην ενέργεια που υποστηρίζεται από την Goldman Sachs Group Inc, θέτει τα θεμέλια για την ανάδειξη ενός νέου fund  που μπορεί να στοχεύσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Riverstone, ο μεγαλύτερος επενδυτής ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων στον κόσμο σε ενεργειακές εταιρείες και χρηματοδότης της  σχιστολιθικής έκρηξης των ΗΠΑ, επιχειρεί να ανακάμψει από κάποιες κακές επενδύσεις στο πετρέλαιο.
Οι εταιρίες ιδιωτικών μετοχών με επίκεντρο την ενέργεια συγκέντρωσαν 213 δισ. δολάρια μεταξύ 2015 και 2017, αυξημένα κατά 36%  σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την  Preqin, καθώς οι τιμές πετρελαίου υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, εμπνέοντας  στους επενδυτές νέα εμπιστοσύνη στον τομέα.
Ωστόσο, η Riverstone αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς μεγάλα στοιχήματα σε πετρελαιοπαραγωγικές ετιαρείες όπως το EP Energy Corp και η Fieldwood Energy LLC συρρικνώθηκαν όταν οι τιμές ενέργειας κατέρρευσαν το 2014, δήλωσαν πηγές του Reuters.
Μετά την απόσπαση ενός εσωτερικού ποσοστού απόδοσης (IRR) ύψους 52,7% για το κεφάλαιο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2003, οι επιδόσεις της υποχώρησαν σταδιακά, με το ταμείο των 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε το 2012 να αναφέρει ένα IRR 4,6% στο ταμείο συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων της Καλιφόρνιας (CalPERS), μακροχρόνιος επενδυτής του Riverstone.
Η τελευταία απόδοση του Riverstone Fund VI,    ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, IRR 71,1%, αν και οι εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι μια διάρκεια ζωής δύο ετών είναι πολύ μικρή για να κρίνει την απόδοση ενός ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου με διάρκεια 10 χρόνια.
"Με την εξαίρεση του Fund VI,  του οποίου η απόδοση είναι πολύ δύσκολη για να εκτιμηθεί η απουσία οποιωνδήποτε σημαντικών διανομών μετρητών, τα πρόσφατα κεφάλαια του Riverstone εμφάνισαν χαμηλά επιδόσεις όχι μόνο στα πρότυπα βιομηχανικά κριτήρια ανά έτος, αλλά και στο PERACS Relevant Peer Benchmark", δήλωσε ο Oliver Gottschalg, ιδρυτής και επικεφαλής της έρευνας στην εταιρεία αναλύσεων ιδιωτικών μετοχών PERACS και καθηγητής στρατηγικής και επιχειρηματικής πολιτικής της HEC Paris.


Οι επιδόσεις του Fond Riverstone και οι μεγαλύτεροι επενδυτές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων σε ενεργειακούς πόρους




Η Riverstone, η οποία πέρυσι πώλησε μειοψηφικό μερίδιο στην Goldman Sachs, αντιμετώπισε προκλήσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων στο παρελθόν. Μείωσε τις προσδοκίες πριν από δύο χρόνια όταν υλοποίησε  το Fund VI,   καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν κοντά στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και κατάφερε να συγκεντρώσει 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη στόχευση 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Preqin.
Η Riverstone σχεδιάζει να ξεκινήσει να συγκεντρώνει χρήματα αργότερα εντός του έτους ή στις αρχές του 2019 για το ενεργειακό ταμείο, δήλωσαν πηγές στο Reuters, οι οποίες προειδοποίησαν ότι δεν έχει τεθεί κανένας στόχος για τα κεφάλαια 



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης