Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις της Equinor στην Βραζιλία ύψους 15 δισ. ευρώ την προσεχή 12ετία

Επενδύσεις της Equinor στην Βραζιλία ύψους 15 δισ. ευρώ την προσεχή 12ετία

Η Βραζιλία αναμένεται να καταστεί βασική περιοχή για τα στρατηγικά σχέδια της νορβηγικής εταιρείας

Σημαντικές επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σκοπεύει να πραγματοποιήσει η νορβηγική Equinor στη Βραζιλία τα επόμενα 12 χρόνια για την ανάπτυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάλιστα, η Βραζιλία αναμένεται να καταστεί βασική περιοχή για τα στρατηγικά σχέδια της νορβηγικής εταιρείας, καθώς η επιχείρηση εκμεταλλεύεται το άνοιγμα της χώρας τα τελευταία χρόνια σε περισσότερες ξένες επενδύσεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη βραζιλιάνικη παραγωγή της σε 300.000 έως 500.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boe / d) μέχρι το 2030, από 90.000 boe / d σήμερα αναπτύσσοντας νέα πεδία, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας ανακάλυψης Carcara.

«Η Βραζιλία είναι ένας τέλειος συνδυασμός για την Equinor με την επιχειρησιακή τεχνική μας ικανότητα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα", δήλωσε ο Anders Opedal, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Equinor στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει ήδη επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία από το 2001, αποκτώντας μερίδια σε διάφορες ανακαλύψεις και πεδία.

Τέλος, όπως έγραψε χθες το wen, η Equinor στοιχηματίζει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της στην εκμετάλλευση υπεράκτιων πλατφορμών και την ικανότητά της να κλιμακώνει μικρά έργα σε βιομηχανικά.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης