Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Υποκριτής ο Oettinger - Bέτο της Ιταλίας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Di Maio: Υποκριτής ο Oettinger - Bέτο της Ιταλίας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Ο Di Maio τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους

Ο Di Maio κατηγορεί τον επίτροπο Otineger για υποκρισία - Σταθερή στο βέτο η Ιταλία στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
Στον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό, G. Oettinger, θέλησε να απαντήσει σήμερα (29/8) ο Iταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης L. Di Maio.
Σε συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο, ο Eπίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.
«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Di Maio.
Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε.
Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Di Maio, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Conte θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης