Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο «πράσινο» σχέδιο της Drax

Αντίθετες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο «πράσινο» σχέδιο της Drax

Το εργοστάσιο άνθρακα λειτουργεί από το 1975 και παραμένει ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την αντίρρησή τους εκφράζουν 64 περιβαλλοντικές ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την αναγγελία της ιδιοκτήτριας εταιρείας Drax για την μετατροπή μιας ακόμη από τις μονάδες καύσης άνθρακα σε μονάδα καύσης βιομάζας.

Μάλιστα, το εργοστάσιο άνθρακα λειτουργεί από το 1975 και παραμένει ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρώσει την τεχνολογική μετάβαση πριν από την προθεσμία της κυβέρνησης για το 2025 για την πλήρη εξάλειψη του άνθρακα στη χώρα.

Παράλληλα, οι πράσινοι οργανισμοί υποστηρίζουν ότι η πρόταση είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους της Συμφωνίας για το Κλίμα στο Παρίσι, λέγοντας ότι αυτό θα εμποδίσει το Ηνωμένο Βασίλειο να εκπληρώσει τις διεθνείς του δεσμεύσεις για την αλλαγή του κλίματος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει την υποστήριξή της σε αιολικά, ηλιακά έργα και στην εφαρμογή μέτρων ενεργειακής απόδοσης.

Ο Andy Koss, Διευθύνων Σύμβουλος της Drax Power, παρατήρησε: «Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη συνεχή ενεργειακή μετατροπή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Με αυτό θα επεκταθεί η ζωή του εργοστασίου, διατηρώντας τις θέσεις εργασίες και παρέχοντας παράλληλα καθαρότερη, αξιόπιστη ενέργεια για εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης