Διεθνή

Ιράκ: Αποστολή στις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις συναλλαγές με το Ιράν

Ιράκ: Αποστολή στις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις συναλλαγές με το Ιράν

Η Βαγδάτη θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον εξαιρέσεις από ορισμένες κυρώσεις επειδή η οικονομία του Ιράκ είναι στενά συνδεδεμένη με το γειτονικό Ιράν

Το Ιράκ θα στείλει αντιπροσωπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να επιτύχει συμφωνία για οικονομικές συναλλαγές με το Ιράν μετά την επιβολή των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi την Τρίτη 28/8/2018.
Η δήλωσή του είναι η πρώτη από ιρακινό αξιωματούχο από τότε που έγινε γνωστό ότι η Βαγδάτη θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον εξαιρέσεις από ορισμένες κυρώσεις επειδή η οικονομία του Ιράκ είναι στενά συνδεδεμένη με το γειτονικό Ιράν.
"Δεν είμαστε υπέρ των οικονομικών κυρώσεων εναντίον οποιασδήποτε χώρας και αυτή είναι η στρατηγική μας θέση", ανέφερε η κρατική τηλεόραση ο Αμπάντι σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.
Η κυβέρνηση Trump προειδοποίησε για συνέπειες για χώρες που δεν σέβονται τις κυρώσεις. Η Βαγδάτη βρίσκεται σε δύσκολη θέση - οι δύο μεγαλύτεροι εταίροι της είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.
Ιρακινοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας δήλωσαν ότι η αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει εξαιρέσεις κατά την εφαρμογή των κυρώσεων άλλα δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνει αυτό το ταξίδι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης