Διεθνή

Mnuchin (ΗΠΑ): Θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με τον Καναδά

tags :
Mnuchin (ΗΠΑ): Θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με τον Καναδά

O αμερικανός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Καναδά, η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει με τη συμφωνία που ήδη έχει πετύχει με το Μεξικό

Την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα πετύχουν μια ανανεωμένη συμφωνία με τον Καναδά σύντομα, εξέφρασε σήμερα  28/8/2018  ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, αλλά τόνισε ότι εάν αυτό δεν συμβεί, η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει με τη συμφωνία που ήδη έχει πετύχει με το Μεξικό, τον τρίτο εταίρο της NAFTA.
«Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση προς τα εμπρός για το εμπόριο», σημείωσε ο Mnuchin, μιλώντας στο «CNBC», μία μέρα μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας με το Μεξικό.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνει διαπραγμάτευση με τον Καναδά, κάτι που ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα γίνει.
«Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να συμφωνήσει ο Καναδάς γρήγορα», σημείωσε.
«Είναι μία σπουδαία συμφωνία για τους Αμερικανούς εργαζόμενους…
Πρόκειται για περισσότερο εμπόριο για τις αμερικανικές εταιρείες, για τα αγαθά και τις υπηρεσίες και σε αυτό επικεντρωνόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Καναδά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις δύο άλλες προτεραιότητές της: την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.
«Έχουμε υπάρξει πολύ σαφείς.
Χρειαζόμαστε καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Κίνας, χρειαζόμαστε αμοιβαίο εμπόριο», δήλωσε ο Mnuchin.
«Αυτά είναι θέματα στα οποία οι σύμμαχοί μας στις G7 συμφωνούν μαζί μας».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης