Διεθνή

Pouyanne: Η Total δεν σχεδιάζει επενδύσεις στο σχιστολιθικό των ΗΠΑ

tags :
Pouyanne: Η Total δεν σχεδιάζει επενδύσεις στο σχιστολιθικό των ΗΠΑ



Η BP έχει επενδύσει 10,5 δισ. δολ


Η γαλλική Total δεν εξετάζει επένδυση στη βιομηχανία σχιστολιθικών πετρελαιοειδών στις  ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα 27/8/2018 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ο Patrick Pouyanne έκανε το σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν η απόκτηση  περιουσιακών στοιχείων  ύψους 10,5 δισ. δολαρίων από την BP έχει καταστήσει τον τομέα πιο ελκυστικό.

"Πρώτα είναι αρκετά ακριβό, δεύτερον δεν έχουμε τους ανθρώπινους πόρους. Η BP είχε τους ανθρώπινους πόρους, η BP είχε ήδη μια θέση, οπότε μπορώ να καταλάβω τη μετακίνησή τους, αλλά δεν είναι η δική μου περίπτωση ", δήλωσε ο Pouyanne στο περιθώριο μιας διάσκεψης πετρελαίου.
Η απόκτηση από την BP περίπου 500.000 στρεμμάτων αποτελεί σημείο  καμπής για τον όμιλο μετά την καταστροφή του Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, για το οποίο η εταιρεία εξακολουθεί να πληρώνει πάνω από 65 δισ. δολάρια σε ποινές και έξοδα καθαρισμού.
Η Shell και η Equinor της Νορβηγίας έχουν επίσης επενδύσει σε σχιστόλιθο στις  ΗΠΑ, αλλά η Eni και η Total παραμένουν επιφυλακτικές.
Ο βετεράνος στον κλάδο και Πρόεδρος της Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, δήλωσε αισιόδοξος όταν ρωτήθηκε στη διάσκεψη σχετικά με τις ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που επενδύουν σε σχιστόλιθο στις ΗΠΑ.
"Τελικά πιστεύω ότι όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες θα φτάσουν εκεί (επειδή) είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή για τα επόμενα 10 χρόνια στον κόσμο. Και έτσι, αν δεν βρίσκεστε στην Permian  ... τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την ανάπτυξη κάπου αλλού ", δήλωσε ο Sheffield αναφερόμενος στην λεκάνη της Permian, η οποία εκτείνεται σε όλο το δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης