Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Neste βλέπει ευκαιρίες στα αεροπορικά καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές

Η Neste βλέπει ευκαιρίες στα αεροπορικά καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές

Παρά την ακύρωση έργου στο αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία

Η εταιρεία παραγωγής  βιοκαυσίμων και διυλιστής πετρελαίου Neste εξακολουθεί να  βλέπει ευκαιρίες για τα καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές παρά την ακύρωση ενός πιλοτικού έργου στην Ελβετία, δήλωσε εκτελεστικό μέλος της εταιρείας.
Η φινλανδική εταιρεία ελπίζει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στα βιοκαύσιμα τα προσεχή χρόνια  από την προτεινόμενη μείωση των εκπομπών CO2 στην αεροπορία.
Το πιλοτικό έργο θα αντικαθιστούσε τουλάχιστον το 1% του των καυσίμων αεροπορίας που χρησιμοποιείται στο αεροδρόμιο της Γενεύης με βιοκαύσιμο της Neste, αλλά οι ελβετικές αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν στη Neste ότι αποφάσισαν να μην υποστηρίξουν το σχέδιο.
Η Neste θεωρούσε το έργο της Γενεύης ως σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της αεροπορικής της δραστηριότητας, αλλά η επικεφαλής των ανανεώσιμων προϊόντων της εταιρείας  Kaisa Hietala είπε στο Reuters ότι η ακύρωση δεν θα επηρέαζε τα σχέδια της Neste.
"Ήταν έκπληξη, μια απογοήτευση ... αλλά έχουμε και άλλους εταίρους για να προχωρήσουμε και υπάρχουν περισσότερα που βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε.
Η Neste ανακοίνωσε πρόσφατα παρόμοια έργα με το αεροδρόμιο του Ντάλλας στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και την American Airlines ενώ το προϊόν έχει ήδη δοκιμαστεί από τη Boeing και τη Lufthansa.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης