Διεθνή

Νιγηρία: Σε χαμηλό 3 ετών οι εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Άνοδος σε Ευρώπη και Ασία

Νιγηρία: Σε χαμηλό 3 ετών οι εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Άνοδος σε Ευρώπη και Ασία

Οι εξαγωγές ακατέργαστου νιγηριανού αργού στην Ασία έφθασαν τον Ιούλιο 664.000 βαρέλια την ημέρα (bpd)

Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Νιγηρία τον Ιούλιο υποχώρησαν σε χαμηλό 3 ετών και συνεχίζουν να διολισθαίνουν καθώς οι αγοραστές της Ασίας και της Ευρώπης αυξάνουν τις αγορές,  σύμφωνα με τα στοιχεία των Thomson Reuters , Genscape και Kpler.
Η διαφορά  του δείκτη αναφοράς Brent και Oman για το αργό πετρέλαιο <DUB-EFS-1M>, που διαπραγματεύεται με λιγότερα από 2 δολάρια το βαρέλι σε σύγκριση με περισσότερα από 4 δολάρια το Μάιο, έχει κάνει το νιγηριανό αργό πετρέλαιο πιο ελκυστικό για τους αγοραστές της Ασίας απ’ ότι για τους διυλιστές των ΗΠΑ. Οι εξαγωγές ακατέργαστου νιγηριανού αργού στην Ασία έφθασαν τον Ιούλιο 664.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με στοιχεία της  της Thomson Reuters, τα υψηλότερα σε δύο χρόνια.
Αυτή η μετατόπιση οδήγησε το νιγηριανό αργό πετρελαίου που έφτασε στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τον Ιούλιο σε 1,3 εκατ. βαρέλια ή περίπου 43,000 bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015.
Αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από  τα7,3 εκατ. βαρέλια ή 244,596 bpd τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εμπορικές ροές . Τα εργοστάσια ραφιναρίσματος της Ανατολικής Ακτής έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχιστόλιθο που ρέει από τα δυτικά πεδία και τείνουν να προσφεύγουν στο εισαγόμενο αργό.
Η πτώση συνεχίζεται και τον Αύγουστο. Οι αφίξεις των ΗΠΑ από τον παραγωγό του ΟΠΕΚ στη Δυτική Αφρική ανέρχονται σε 91.800 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία ροής, από 242.000 bpd τον ίδιο μήνα πέρυσι.
"Η υποχώρησε του νιγηριανού αργού πετρελαίου οφείλεται στην ύφεση των τιμών, με λιγότερα ακατέργαστα προϊόντα να έρχονται στις ΗΠΑ και να κατευθύνονται περισσότερο στην Ασία τους τελευταίους μήνες", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας για τα βασικά προϊόντα στην εταιρεία ClipperData.
Οι ευρωπαϊκές εισαγωγές νιγηριανού αργού αυξήθηκαν επίσης τον Ιούλιο, σε 602.000 bpd, από 419.000 bpd τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Thomson Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης