Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal 292 εκατ. δολ. Petrofac και Ithaca Energy για περιουσιακά στοιχεία στη Βόρεια Θάλασσα

Deal 292 εκατ. δολ. Petrofac και Ithaca Energy για περιουσιακά στοιχεία στη Βόρεια Θάλασσα

Η Petrofac πουλά το 20% του μεριδίου της στην περιοχή Greater Stella

H βρετανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Petrofac Ltd θα πουλήσει το 20% του μεριδίου της στην περιοχή Greater Stella της Βόρειας Θάλασσας στην εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Ithaca Energy έναντι 292 εκατ. δολαρίων.
Η Petrofac, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εκμεταλλεύεται και συντηρεί εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, επεκτάθηκε στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της έκρηξης των τιμών στις αρχές της δεκαετίας.
Αλλά η στρατηγική άλλαξε και η Petrofac έκτοτε περιόρισε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση πετρελαϊκών πεδίων στο Μεξικό τον περασμένο μήνα μετά από προειδοποίηση πέρυσι ότι το τμήμα ενοποιημένων ενεργειακών υπηρεσιών (IES) θα έχει χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη.
Τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Βόρειας Θάλασσας, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το 24,8% της πλωτής εγκατάστασης παραγωγής του FPF1, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους.
Η Petrofac αναμένει να πραγματοποιήσει, μετά από φόρους, φόρο απομείωσης αξίας περίπου 55 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση.
Η Ithaca θα πληρώσει περίπου 145 εκατομμύρια δολάρια μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, 120 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2020-2023 και ένα επιπλέον ποσό 28 εκατομμυρίων που θα  καταβάλλεται ανάλογα με τις επιδόσεις τομέα, δήλωσε η Petrofac.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης